Βιογραφία

Λίγα λόγια για τον Θανάση...

    Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Τύρναβο του Νομού Λάρισας. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στη Θεσσαλονίκη και για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως εργολάβος δημόσιων έργων στη Λάρισα. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Μεταξοχώρι Αγιάς στη Λάρισα, όπου και διατηρεί δικό του στούντιο ηχογραφήσεων και εταιρία παραγωγής.
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται για πρώτη φορά στα μουσικά δρώμενα το 1982, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό Μουσικοί Αγώνες Κέρκυρας που διοργάνωνε ο Μάνος Χατζιδάκις. Δυο χρόνια μετά τον συναντάμε στο δίσκο «Διαίρεση» του συνονόματού του, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, όπου υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών «Λεγεωνάριος» και «Μαύρος Γάτος».
    Την άνοιξη του 1993 κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, «Αγία Νοσταλγία», σε παραγωγή Νίκου Παπάζογλου. Δύο χρόνια μετά κυκλοφορεί το album «Στην Ανδρομέδα Και Στη Γη» με τη συμμετοχή του Σωκράτη Μάλαμα και της Μελίνας Κανά. Ακολουθεί το 1996 «Της αγάπης γερακάρης», με κύρια ερμηνεύτρια τη Μελίνα Κανά. Τον Οκτώβριο του 1998 κυκλοφορούν τα «Λάφυρα», που είναι o καρπός της συνεργασίας του με το συγκρότημα Ashkhabad, από το Τουρκμενιστάν, με την Μελίνα Κανά για άλλη μια φορά στο τραγούδι. Ακολουθεί ο «Βραχνός Προφήτης», το 2000, με τη σύμπραξη του Μπάμπη Παπαδόπουλου (ενορχήστρωση), του Γιάννη Αγγελάκα (ερμηνεία σε τρία τραγούδια) και της Λιζέτας Καλημέρη (ερμηνεία σε ένα τραγούδι). Τον Απρίλιο του 2002 κυκλοφορεί η «Αγρύπνια» όπου συμμετέχουν ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Νίκος Παπάζογλου. Θα ακολουθήσει ένα album με ζωντανές ηχογραφήσεις με τους “Λαϊκεδέλικα” και τη Μάρθα Φριντζήλα με τον τίτλο «Τα Zωντανά», το καλοκαίρι του 2004. Δύο χρόνια μετά κυκλοφορεί ο όγδοος δίσκος του, «Η Βροχή Από Κάτω», που περιέχει υλικό από δουλειές του στον κινηματογράφο και το θέατρο και κάποια νέα κομμάτια. Το Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφορεί την πρώτη δική του παραγωγή στο προσωπικό label «Αχός», με τον τίτλος «Διάφανος» και με συμμετοχές από τον Σωκράτη Μάλαμα, τη Μάρθα Φριντζήλα και τον Φώτη Σιώτα. Ακολουθεί ο Σαμάνος, το 2008 όπου η μουσική και οι στίχοι του Θανάση Παπακωνσταντίνου συναντούν τη φωνή του Διονύση Σαββόπουλου.
Παράλληλα με την παραπάνω δισκογραφία, γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις: Το Ημερολόγιο Της Άμμου (2001), Η Μοιρασιά Του Διαβόλου (2004), Ο Μυστικός Δείπνος (2004), και ταινίες: «0 Βασιλιάς (2002)», «Είναι Ο Θεός Μάγειρας;» (2004), «Υγραέριο» (2006), «Κρατησέ Με» (2006).
Το φθινόπωρο του 2010 ξεκινάει η συνεργασία του Θανάση Παπακωνσταντίνου με την Inner Ear, μαζί και οι προετοιμασίες για την κυκλοφορία του καινούριου του δίσκου, με τίτλο «Ο Ελάχιστος Εαυτός», που αναμένεται στις αρχές του 2011 από το sublabel  Εξώστης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου